17.12.06

Prekvapila

Sled pracovnych dni konciacich vianocnymi posedeniami s obchodnymi partnermi pokracoval aj cez vikend. Posedenie s priatelmi a odovzdavanie si prijebanych balickov zabalenych vo farebnom celofane s infantilnymi vianocnymi motivmi.

Jeden som dostal pod stolom, len na mna mrkla, ze sa jej nepaci skoricova vona minideodorantu co mam v aute zavesene na spatnom zrkadle. Mam to zmenit za nieco prijemnejsie, skryva sa v to v darceku.

Rozbalil som ho az v aute.
Museli byvat snehobiele.
Vykazovali skrvny dlhsieho nosenia.
Puch z nich razil na dva kilometre.
Nosila ich aspon dva tyzdne.

Biele tangace sa mi hompalaju na spataku, vzdy si k nim privoniam ked stojim na cervenu. Vynoria sa mi prijemne spomienky spojene len s nou, ma nezamenitelnu aromu.

14.12.06

Vianocny vecierok

Stretol som na nom svoju byvalu. Trochu ma po rozchode osierala medzi kamaratmi, tak som si ju chcel vychutnat. Vzdy mavala komplex z toho, ze pravidelne sa jej robil kutik. Ja som si robil srandu, ze ma nevie fajcit, vzdy mi odvrkla, ze je to skor z toho, ze si neumyvam poriadne cicinu.

Teraz mala pre zmenu kutiky dva, tak som ju podpichol ci si narazila spinaveho cigana, ktoremu pravidelne huli to neumyte brko.
Velmi siroko sa usmiala, az jej tie chrasticky v kutikoch popraskali a oznamila mi, ze konecne ma chlapa s poriadnym vtakom, ktory ledva narve do huby az jej to trha usta.

11.12.06

Nedelna chvilka poetickeho okna

Sedim si tak na hajzliku po rannej kavicke nalacno, takze hovna podo mnou clupotaju ako majova burka a lezerne listujem v reklamnych katalogoch, ktore som ledva vytiahol z preplnenej postovej schranky. Vyberam vianocne darceky rodine a znamym.

Pohlad mi padol na podlahu kde sa povalovalo par zetonov z kasina. V hlave sa mi rozbehol zabudnuty vcerajsi film.

Zacalo sa to neskodne na vianocnych trhoch, kde som sa napchaval Julovou klobaskou bez masa, uz len ten nazov hovori o nulovej chuti, takze som to musel splachovat znacnym mnozstvom tekutin. Nevedeli sme sa zhodnut v akej miere je varene vino pancovane vodou, tak sme ho isli porovnat so surovym do baru. Majster Smrek ma hlboku pravdu:

Viem, vino musis zbozne pit
(ako bozk od svatice)
a nesmies si ho pomylit
so sudom od kapustnice.
Ked to vies, budes dlho zit
a zeny, krasavice
budu si v tebe chlapa ctit,
zvlast ked su lichotnice.

Zastavil som sa cestou domov este v kasine. Troska ruletu zahrat, rad sa pripity divam na sikovne ruky krupierov, ratanie zetonov a nestastne odchody od stolov ludi, ktori prehrali vsetko. Maju krasny zlomeny vyraz. Krupierka bola lichotnica, tucnymi a kratkymi prstikmi stahovala vsetky zetony k sebe, neslo mi.

Mam taky pocit, ze som minul aj vianocny rozpocet. Spokojne som si reklamnymi platkami vytrel rit, mam o starost menej.

9.12.06

Tichy pozorovatel

Ako spravny nadrzanec som prisiel skor, ona ako spravna stetka meskala par minut. Aby bolo jasne kto je panom situacie.

Cakal som ju na recepcii, cas som zabijal citanim reklamnych platkov o prospesnych ucinkoch sauny. Saunu nemam rad, ale co by som neurobil preto aby som ju videl zabalenu len v tenuckej plachte. Mokre telo a tenka bavlna, vitazna kombinacia vsetkych modnych prehliadok.

Na recepciu sa vyvalil nespokojny zakaznik, nadavajuc, ze voda v bazene je studena. Ledva zmizol v satni vyrazil z inych dveri dalsi chuj, cerveny ako rak, ze voda v bazene je prilis horuca, skoro dostal infarkt. Co viem maju len jeden bazen ale plno jebnutych zakaznikov.

4.12.06

Zelena vlna

Celou dialnicou som si pustal Audioslave a tesil na novy pracovny tyzden, vikendy nicrobenia ma zabijaju. Prva krizovatka na kruhovom objazde, par pump po pravej strane, posledna svetelna, v mysli som uz zabocil dolava, vybehol mierny kopec a Nitra za mnou.

Ked tu zrazu kokot sprava, jeho cista cervena, mne svietila zelena uz asi dva tyzdne, kopol som do brzdy, ABS mi krasne masirovalo chodidlo ako frajerke vibrator posvove steny. Musim uznat dobry fet, cisty adrenalin sledovat ci to vyda alebo mu jebnem do dveri.

Jebol som mu zboku do kufra, kokot s ciernym Cliom zdrhol. Tak som si trochu ponadaval, odstavil auto v strede krizovatky, poobzeral, zistil predbezne skody a poslal do pice vsetkych, ktori zacali vytrubovat, ze prekazam v ceste.

Kto stretnete cierne, trojdverove Renault Clio s pokrcenou lavou ritou a nitrianskymi SPZ, ze pozdravuje Grga Pitic, je lepsie, ze zdrhol, v poslednej dobe som nejaky prchky, este by som to chcel riesit na mieste.