27.5.13

Noha prehodená cez nohu

Zostal som sedieť pred obchodom. Na jej pokyn. Dobre vie, že nakupovanie niektorých zbytočností do domácnosti nezvládam. Nervozita mi okamžite vyryje medzi oči dve hlboké brázdy a zúži mi pery na dva tenké pásiky.

Využíval som reklamnú kampaň výrobcu kožených sedačiek. Rozvalil som sa najpohodlnejšie ako som vedel a spustil mojú druhú najobľúbenejšiu aktivitu. Očumovanie ľudí. Bez tmavých okuliarov na očiach som ich bez hanby skenoval od hlavy k päte, najzaujímavejšie partie som si prezrel zpredu, zboku, zozadu. Všelijakí ľudia chodia po tejto zemi. Hanblivky pri zistení, že sú takto obkukávané dokážu nepozorovane pridať do kroku. Iné typy spomalia, nech si to vychutnám.

Ešte skôr ako mi naskočilo o koho ide, prebleskla mi hlavou otázka ako sa zachovať. Pozerať do blba a tváriť sa, že ho nevidím, alebo s úsmevom pozdraviť a snažiť sa veľmi rýchlo spomenúť kto to je a odkiaľ ho poznamám?


Nedal mi šancu na rozhodovanie, okamžite sa pri mne pristavil. Spoznal som ho, a porozumel som tomu zmätku vo svojej pamäti. Za tých pár rokov čo som ho nevidel, narástol dvojnásobne do šírky a zmenšil sa o polovicu. Guľatú hlavu mu zdobila lesklá plešina. Pôvodné blonďavé brčkavé kadere mu už svietili iba z očí. Večný chuligán. Pár prázdnych viet, každý sme si pri nich mysleli to svoje. Na ťahu ukončiť rozhovor bol on, pochopil a znovu vykročil.


Zťažka som sa znovu posadil. Minulý týždeň som zažil podobný šok. Hlas som spoznal ale známu postavu som nevidel. Ani tie oči ho neprezradili. Efekt bol totiž presne opačný. Z pekne vykŕmeného manažéra sa stal vešiak na príliš veľké handry, ktoré nosil ešte pred pár týždňami tesne napasované. Takto schudúť sa dá iba v jednom prípade. Potvrdil mi to a vyzeral byť vyrovnaný so situáciou. Veď čo sa budeme priečiť osudu.


Z týchto úvah ma vyrušilo mávanie igelitkou pred očami. Kúpila všetko čo sme potrebovali. Menštruačné vložky a odličovacie tampóny.

4 komentáre:

Unknown povedal(a)...

to zase niekoho mas?

Anonymný povedal(a)...

Este stale ti to pise pan Bukowski... Lole

Janka povedal(a)...

No skoda, ze si ten nakup nemal pri sebe, ked si lezal na reklamnej akcii ako model. Mal by si si cim zakryt ksicht:)
BTW: Cena postele bola v akcii a Ty k nej gratis?:)

Catherine Cavette povedal(a)...

Osebno posojilo / hiter postopek.
Hiter postopek po zaslugi kreditnih platform. V partnerstvu s strokovnjaki za kreditne nepremičnine, ki so na voljo 24 ur na dan, z najboljšimi pogoji in stopnjami financiranja med posamezniki / podjetji.
Eledgefinance@gmail.com
Hvala vam