4.6.11

Jednosmerka

Jednosmernú cestu väčšinou zablokuje nejaký chuj čo nevie parkovať. Nepomôže ani sklopenie späťákov. Vtedy si prajem vlastniť starú ladu kombi, na predok by som si navaril z hrdzavých lešenárskych trubiek ochranný rám. Taký aký majú dnešné tereňáky na prednej maske z masívneho chrómu s vysokým leskom.


Zle odpílené a neopracované trubky by mi trčali do strán a zle zaparkované autá by som páral. Roztrhal by som im dvere až po vnútorný tapacírung. By som naučil tých zkurvysynov odstavovať autá.


Dnes mi jednosmerku zablokoval cigáň. Tlsté hovado. Takú obéznu sviňu som ešte na vlastné oči nevidel. On mi tú cestu neblokoval naschvál. Knísal sa krajom, svojim tempom a mojím smerom. Bol hore bez. Veľké ovisnuté cecky, na hrudi ani chlp. Pod očami mal tmavé kruhy. Opasok silno zarezaný do brušiska. Obnosené nohavice. Na plochých nohách zodraté kožené sandále. Fučal.


Aj teraz som si prial ladu s lešenárskymi trubkami. Rozpáral by som mu ten jeho bachor. Babka mi totiž spomínala, že ľudský tuk je úplne žltý. Babka bývala pri vlakovej stanici. Občas pokrájalo nejakého ožrana. Babka však mala strašnú fantáziu, neradno jej bolo veriť. Preto jej neverím ani ten žltý ľudský tuk. Dostal som strašnú chuť sa presvedčiť na vlastné oči.


Cigán odbočil k miestnej krčme. Láska k chlastu mu zachránila život, aspoň na dnes. Chodím tade totiž často.

2 komentáre:

Janka povedal(a)...

Na farbu ľudského tuku sa stačí opýtať niekoho z centra invázivnej chirurgie. A nie je isté, že potomkovia Indov ju majú takú istú ako bieli. Babka od stanice nepovedala rasu?
Ale máš pravdu, niet na to overiť si na vlastné očí:)

Anonymný povedal(a)...

Vybavim ti exkurziu na patologii?