15.4.07

Prihriaty april

Teple, aprilove letne pocasie zapricinilo skore otvorenie grilovacej sezony. Prvi nahaci si griluju zimou vybielene zadky v Rusovciach, zo zahradok sa valia prve kudoly slaninou napachnuteho dymu z mobilnych grilov, ktore idu v obchodoch lepsie ako teple rozky.

V stredu vecer otvaral takto sezonu kamarat. Z povaly znesena domaca udena slanina, bochnik cerstveho chleba, par prepraviek kvalitneho vina pod stolom. Jasne, ze som sa do konca tyzdna na vsetko vysral a z jeho domu neodisiel kym sa vsetko nezozralo a nevypilo. Bola to fuska, ale do nedele sme to naporcovane a kvalitne vydymene prasa a vyrobky z neho zvladli.

Nasadenie bolo neludske, nestihal som sa prezliekat, umyvat, holit. Takto pokrceny a smradlavy, ale s neuveritelne stastnym usmevom na tvari a pachom v hube, som zasadol v nedelu poobede do Auparku na kavu. Od vedlajsich stolov sa blyskalo, srsanie hnevu zachytavali predrazene slnecne okuliare nastajlovanych pipiek. Prisla im konkurencia, ich parfemy a vonavky svetovych znaciek prebilo obycajne slovenske prasa.

3 komentáre:

clever-magor povedal(a)...

joj, tak to riadna kravina, prepravky s kvalitným vínom pod stolom v letnom počasí nechávať!

Žena od plotny povedal(a)...

Nic nesmrdi horsie ako smradlavy tmavomodry Dior . Mna kvoli nemu vyhodili z triedy.

Grga a ty si predsa vzdy neodolatelny !! :-))

tommy povedal(a)...

chlape, sak ty si basnik..;))